Les recomanacions de llibres: entre iguals (=), multiplica (x) l'efecte

Quasi segur que la majoria que ens dediquem a l'ensenyament comprovem sovint que si un alumne explica i ensenya a un company, això té un efecte molt positiu i eficaç en l'aprenentatge de tots dos.
És allò que en termes pedagògics del constructivisme se'n diu intercanvi entre infants d'una mateixa zona de desenvolupament pròxim i que constitueix una recomanable metodologia.
Amb aquesta intenció de fons (conjuntament amb molt d'altres objectius que activen competències bàsiques com la comunicativa  lingüística i audiovisual, la de tractament de la informació i competència digital, i la d'autonomia  i iniciativa personal)  i amb la fórmula tant comunament comprovada del boca-orellaamb els nois i noies de 5è., a les classes de biblioteca de l'Escola Estalella, hem fet això que ara us presentarem, un seguit de recomanacions de llibres publicades amb una eina informàtica anomenada voki.



Aquesta experiència ha comportat llegir molt, aprendre a redactar textos de recomanacions de llibres, gravar i fer àudios i després editar el voki i publicar-lo. 
El blog de les classes de biblioteca, Biblio-classes, ha sigut la referència on la mestra de biblioteca ha anat fixant les instruccions per fer el procés i l'aparador on s'han publicat les recomanacions.

Enhorabona als nois i noies que han elaborat els vokis! Ho hem aconseguit, eh?!
I gràcies al Jaume i a la Gemma que ens han donat el toc d'ajuda que necessitàvem.

Aquí teniu els enllaços per accedir a les entrades:
 i 

1 comentari:

  1. Nekane6/14/2011

    M'ha encantat el blog. Us trobo mooooolt a faltar.

    ResponElimina

Com fer comentaris o aportacions:
1r. Escriviu el text del que vulgueu comunicar al requadre de sota.
2n. A "Escull una identitat", heu de dir qui sou. Per fer-ho, cliqueu el punt on diu Nom/URL i poseu el vostre nom.
3. I, finalment, cliqueu "Publica"
Avís: Per veure el vostre comentari publicat haureu d'esperar que sigui moderat per l'administradora del blog. Gràcies

Ir Arriba