No hi ha una fórmula matemàtica per fer dels nostres fills uns fervents lectors. Però convé evitar certes maneres d'entendre la lectura i maneres d'actuar que perjudiquen la seva relació amb els llibres.
La prestigiosa Fundación Fernández Sánchez Riupérez, ens fa aquestes advertències al seu espai Lectura Lab.
Evitem, per exemple:
- "Voler que llegeixin per sobre totes les coses: La lectura és una forma de créixer, de conèixer, de descobrir altres móns, però no l'única, ni ha d'estar allunyada de la vida dels nens. estendre ponts entre el llibre i el dia a dia dels nostres fills.
- Imposar la lectura com a obligació: El gust per llegir no respon a cap ordre ni hem de deixar que la lectura quedi limitada al terreny de la mera tasca escolar. Ajudem als nens a descobrir les diferents possibilitats de la lectura.
- Valorar les obres per la seva utilitat: Criticar les seves lectures per considerar que són de poc profit, que no els aportaran res de nou, ni els ajudaran a treure millors notes constreny les possibilitats del lector. Animem als nostres fills a descobrir els seus propis camins.
- Enfrontar el llibre a altres alternatives: La música, el cinema, el teatre, la televisió o l'ordinador no són enemics del llibre. presentem-los com aliats i aprofitem tot el seu atractiu.
- Pretendre que llegeixin el que ens va agradar: Les obres que ens van commoure, inquietar o divertir a nosaltres pot ser que no connectin amb els nostres fills. Intentem conèixer els seus interessos".
¡Deixem-los llegir!
Estiguem disposats a ajudar-los,
a compartir amb ells lectures,
unes vegades més pròxims,
altres més discretament, en segon pla.
|
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Com fer comentaris o aportacions:
1r. Escriviu el text del que vulgueu comunicar al requadre de sota.
2n. A "Escull una identitat", heu de dir qui sou. Per fer-ho, cliqueu el punt on diu Nom/URL i poseu el vostre nom.
3. I, finalment, cliqueu "Publica"
Avís: Per veure el vostre comentari publicat haureu d'esperar que sigui moderat per l'administradora del blog. Gràcies