Per aconseguir que els nostres fills acabin avorrint la lectura

No hi ha una fórmula matemàtica per fer dels nostres fills uns fervents lectors. Però convé evitar certes maneres d'entendre la lectura i maneres d'actuar que perjudiquen la seva relació amb els llibres. 
La prestigiosa Fundación Fernández Sánchez Riupérez, ens fa aquestes advertències al seu espai Lectura Lab
 Evitem, per exemple:
  • "Voler que llegeixin per sobre totes les cosesLa lectura és una forma de créixer, de conèixer, de descobrir altres móns, però no l'única, ni ha d'estar allunyada de la vida dels nens. estendre ponts entre el llibre i el dia a dia dels nostres fills.
  • Imposar la lectura com a obligació: El gust per llegir no respon a cap ordre ni hem de deixar que la lectura quedi limitada al terreny de la mera tasca escolar. Ajudem als nens a descobrir les diferents possibilitats de la lectura.
  • Valorar les obres per la seva utilitatCriticar les seves lectures per considerar que són de poc profit, que no els aportaran res de nou, ni els ajudaran a treure millors notes constreny les possibilitats del lector. Animem als nostres fills a descobrir els seus propis camins.
  • Enfrontar el llibre a altres alternativesLa música, el cinema, el teatre, la televisió o l'ordinador no són enemics del llibre. presentem-los com aliats i aprofitem tot el seu atractiu.
  • Pretendre que llegeixin el que ens va agradarLes obres que ens van commoure, inquietar o divertir a nosaltres pot ser que no connectin amb els nostres fills. Intentem conèixer els seus interessos".



¡Deixem-los llegir!

Estiguem disposats a ajudar-los, 
a compartir amb ells lectures, 
unes vegades més pròxims, 
altres més discretament, en segon pla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Com fer comentaris o aportacions:
1r. Escriviu el text del que vulgueu comunicar al requadre de sota.
2n. A "Escull una identitat", heu de dir qui sou. Per fer-ho, cliqueu el punt on diu Nom/URL i poseu el vostre nom.
3. I, finalment, cliqueu "Publica"
Avís: Per veure el vostre comentari publicat haureu d'esperar que sigui moderat per l'administradora del blog. Gràcies

Ir Arriba