Hospitals de llibres

Algun llibres arriben a estats crítics, amb problemes que poden superar amb una mica d'atenció especialitzada. Una bona cura els pot allargar la vida.
L'hospital de llibres, el box llibreter d'urgències, la farmaciola de les cures... són recursos que podem muntar en una biblioteca escolar per a reparar aquells llibres espatllats per l'ús.
I sobretot provocar un efecte preventiu als nens i nenes usuaris d'aquests llibres.
I és que, que hi hagi hospitals vol dir que hi ha voluntat de tenir cura, de reparar i que, a vegades, les coses es poden arreglar.

Molt útil m'ha semblat aquesta presentació: HOSPITAL DE LLIBRES TALLER IV JORNADES DE BIBLIOTEQUES ESCOLARS (Margalida Pons i Assumpta Mascaró. Mallorca, 2 de març de 2016 )

Donant una ullada a l'índex hi trobem orientacions per a moltes necessitats:

  • Recomanacions abans de començar les reparacions
  • Què ha de contenir la farmaciola de llibres
  • Cures bàsiques per a: fulls esquinçats; cobertes desferrades; fulls descosits; fulls desencolats; problemes amb tapes dures; lloms malmesos; pop-up espatllats; etc.
  • Precaucions per a possibles problemes: usar cola amb moderació; fer net amb l'esborrador màgic; l'ús de la grapadora de braç llarg; el cel·lo especial per reparar esquinços; l'ús de l'aironfix, etc.

Un veritable vademècum!
Si voleu podeu mirar un parell d'experiències que trobareu a les xarxes: Biblioteca pública de Falset, Biblioteques de Montcada i Reixach.
I per quan ni l’hospital dels llibres pot solucionar-ne els problemes, unes idees enginyoses amb alternatives per a reciclar-los al blog Fer de mestres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Com fer comentaris o aportacions:
1r. Escriviu el text del que vulgueu comunicar al requadre de sota.
2n. A "Escull una identitat", heu de dir qui sou. Per fer-ho, cliqueu el punt on diu Nom/URL i poseu el vostre nom.
3. I, finalment, cliqueu "Publica"
Avís: Per veure el vostre comentari publicat haureu d'esperar que sigui moderat per l'administradora del blog. Gràcies

Ir Arriba