Quan ens presentem a un premi literari i no el guanyem

He pensat en això aquests dies de premis de Sant Jordi i Jocs Florals.
Quan participem en un concurs i sabem que no hem guanyat - que per definició passa a la majoria- podem sentir una decepció. Això és normal. Hi havíem posat il·lusió.
Però els concursos ho tenen això. Quan ens hi presentem, hi ha una part que està a les nostres mans i una altra part que no.
Participar en un premi literari ens anima a fer-ho bé: a pensar i a ordenar les idees; a escriure bé, triant amb cura les paraules i trobant la millor manera d'expressar-ho;  a corregir el text més d'una vegada, polir-ho tot i fer que quedi ben presentat... El premi provoca en nosaltres una cosa que es diu motivació i llavors fem allò que està a les nostres mans.
Però, clar, no pot guanyar tothom, hi ha treballs que poden estar més ben fets que els nostres i els jurats tenen les seves opinions i han d'escollir. Aquesta és la part que no està a les nostres mans. Però aquesta part també ens ensenya a acceptar que no sempre podem ser els escollits i a aprendre a alegrar-nos dels triomfs i de la feina ben feta dels altres.
Fa un parell de mesos, els nens i nenes de cicle mitjà de l'Estalella van treballar molt escrivint contes sobre els aliments i els vam presentar als Premis Pilarín Bayés. Ara, per Sant Jordi, s'ha donat a conèixer el veredicte. Des d'aquí donem l'enhorabona als guanyadors.
... Enhorabona, fixeu-vos quina paraula tant bonica i ben construïda...




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Com fer comentaris o aportacions:
1r. Escriviu el text del que vulgueu comunicar al requadre de sota.
2n. A "Escull una identitat", heu de dir qui sou. Per fer-ho, cliqueu el punt on diu Nom/URL i poseu el vostre nom.
3. I, finalment, cliqueu "Publica"
Avís: Per veure el vostre comentari publicat haureu d'esperar que sigui moderat per l'administradora del blog. Gràcies

Ir Arriba