50 anys i mig d'Astèrix i Obèlix

Aquest dies, als Tallers de Biblioteca dels grans, parlem dels còmics, i més concretament del món de l'Astèrix i Obèlix.
Amb aquests dos llibres anem als orígens de la història per saber com Obèlix va caure a la marmita i també coneixem la feina dels autors, tant del guionista com de l'il·lustrador.











La història: Les aventures d'Astèrix se situen devers el 50 aC a la Gàl·lia, a la regió nord-occidental de l'Armòrica, a l'únic poblet que encara no s'ha rendit a les legions romanes. Mercès a una poció màgica que els dóna una força sobrehumana, els habitants d'aquest vilatge resisteixen els repetits embats dels romans, que topen amb l'astúcia d'un guerrer menut i murri: n'Astèrix, tothora acompanyat del bel·licós Obèlix, alt i gros, i sempre delerós de cruspir-se un bon porc senglar. (Vilaweb Diari d'escola).
Els personatges: Amics inseparables, l'Astèrix i l'Obèlix són els personatges principals de la saga, que en compta més d'igualment singulars: Panoràmix, el druida creador del beuratge màgic; Copdegarròtix, el cap de la tribu, valent, respectat i temut per les forces enemigues; Asseguratòrix, el bard, val a dir, el poeta, de dots musicals discutits; la bella Falbala, que fa perdre el cap a n'Obèlix; Idèfix, el gos de n'Obèlix...(Vilaweb Diari d'escola).
Si voleu saber-ne més coses, aquí teniu una bona adreça, és ben bé una enciclopèdia de personatges! Per conèixer els protagonistes i els secundaris, els gals i els romans...
I ara, vols posar a prova què en saps de l'Astèrix?
Al valuós blog de la biblioteca escolar de EP Mare del Remei d'Alcover van preparar aquest divertit qüestionari amb motiu de 50è aniversari. Amb música celta i tot.

( PhotoPeach d'EP M.de Déu del Remei d'Alcover)
















3 comentaris:

  1. Què vol dir que no en saps gaire? És xulíssim!!!
    Des de les Jornades he pensat molts cops en les paraules que vam creuar, perquè em sembla que tenim molt en comú, apart del cognom!
    Per qualsevol cosa,
    biblioteca.mdremei@gmail.com

    M'he alegrat de localitzar-te!!!
    Mònica

    ResponElimina
  2. classe 4tA3/17/2010

    ens ha agradat molt!!!

    ResponElimina
  3. 6è, grup B del taller de biblioteca3/17/2010

    Els llibres del taller ens han agradat i especialmet el vídeo-qüestionari

    ResponElimina

Com fer comentaris o aportacions:
1r. Escriviu el text del que vulgueu comunicar al requadre de sota.
2n. A "Escull una identitat", heu de dir qui sou. Per fer-ho, cliqueu el punt on diu Nom/URL i poseu el vostre nom.
3. I, finalment, cliqueu "Publica"
Avís: Per veure el vostre comentari publicat haureu d'esperar que sigui moderat per l'administradora del blog. Gràcies

Ir Arriba