Recursos #amblanostramirada8m per a les BE

Il. Marta Altés
Molts són els recursos educatius que podem utilitzar per a la coeducació i el foment de la igualtat efectiva entre dones i homes.
Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, el DdE ha impulsat una campanya de conscienciació de la comunitat educativa sobre la importància de visualitzar la participació de les dones. De les propostes a realitzar destaquem aquí les relacionades amb la biblioteca escolar i la lectura: 
"Expliquem contes. Explicar contes on les dones siguin protagonistes i fomentin el valors de les tasques de cura, la visió femenina, o la superació dels estereotips i realitzar activitats relacionades amb aquests contes".

quins contes?
com els escollim?
on els podem trobar?

Els Centres de recursos pedagògics ens poden donar suport. Alguns recursos disponibles:

- Maletes pedagògiques de lectura temàtiques sobre coeducació. Tant per disposar-les en préstec, com d'orientació per seleccionar els llibres consultant les guies bibliogràfiques de contingut. En trobareu als: CRP de l’Alt Penedès (infantilprimària i secundària)CRP de l’Hospitalet de LlobregatCRP del Berguedà.

-  Propostes pedagògiques. Dossier del CRP del Bergadà

Guia per la tria de contes no sexistes. Dossier del CRP del Bergadà

Algunes d'aquestes maletes dels CRP han estat confeccionades a partir del recull realitzat per l’Associació de Mestres Rosa Sensat Nois i noies: tants a tants. Educació infantil i primària i Nois i noies: tants a tants. Secundària. Hi podeu trobar una selecció de llibres per impulsar la lectura, la coeducació i el debat, dividits en diferents mòduls segons la temàtica a treballar i activitats relacionades amb els contes.

Altres guies bibliogràfiques:
Que les noies no podem fer què? Recull bibliogràfic de documents de ficció i de coneixements per a nens i nenes de 4 a 12 anys, elaborat per la Biblioteca Nou Barris, que treballen la igualtat de gènere i trenquen amb la imatge estereotipada de la dona (desembre 2016).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Com fer comentaris o aportacions:
1r. Escriviu el text del que vulgueu comunicar al requadre de sota.
2n. A "Escull una identitat", heu de dir qui sou. Per fer-ho, cliqueu el punt on diu Nom/URL i poseu el vostre nom.
3. I, finalment, cliqueu "Publica"
Avís: Per veure el vostre comentari publicat haureu d'esperar que sigui moderat per l'administradora del blog. Gràcies

Ir Arriba