Moltes coses en joc. Els "book trailers"

Com segurament ja sabeu un book trailer és un breu vídeo publicitari que presenta un llibre i el seu objectiu és captar l'interès del lector i fer agafar ganes de llegir-lo. Això sí, sense explicar-ne l'argument!
Aquest fenomen dels book trailer té el seu origen als Estats Units i s'ha convertit en un format molt utilitzat per les editorials i autors que volen promocionar els seus llibres a internet, les xarxes socials i els dispositius mòbils.
Bons exemples de book trailers els podem trobar al portal Book Movies TV, la plataforma creada perquè escriptors i editorials puguin promocionar els seus llibres. Clicant a les imatges de la taula següent podeu visionar-ne exemples de llibres infantils i juvenils:

Infantil
El petit drac Coco

El dia que les ceres de colors van dir prou

L’increïble nen
menja llibres

L’ant és meu

Juvenil
La porta dels tres panys

La nit de la papallona


Però els trailers de llibres també són una eina amb molt de potencial per a les escoles i les seves biblioteques perquè és una pràctica que impulsa el treball cooperatiu entre la biblioteca escolar i les TAC (tecnologies per al aprenentatge i el cconeixement) i facilita establir connexions entre diferents àrees i competències.
Una bona mostra la trobem a la biblioteca de l'Escola Palma de Mallorca (Barcelona) que ha rebut el 1r premi en el IV Concurs Bones Pràctiques TIC del Consorci d'Educació de Barcelona pel projecte de dinamització de la lectura en què alumnat de 6è de primària ha elaborat cooperativament book trailers dels seus llibres preferits per motivar els seus companys a llegir-los. Aquí teniu l'enllaç a una mostra dels trailers i la memòria del seu projecte pedagògic Fem trailers books!

.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Com fer comentaris o aportacions:
1r. Escriviu el text del que vulgueu comunicar al requadre de sota.
2n. A "Escull una identitat", heu de dir qui sou. Per fer-ho, cliqueu el punt on diu Nom/URL i poseu el vostre nom.
3. I, finalment, cliqueu "Publica"
Avís: Per veure el vostre comentari publicat haureu d'esperar que sigui moderat per l'administradora del blog. Gràcies

Ir Arriba