Quin serà el paper de la biblioteca escolar en el Pla d'Impuls de la Lectura?

Doncs no ho sabem. Des de l'agost anem sentint campanes sobre el Pla d'Impuls de la Lectura que està elaborant el Departament d'Ensenyament. En les notes de premsa llegim que tindrà tres eixos principals:
- L’aprenentatge de la lectura, on es desenvoluparà la capacitat de llegir, comprendre i analitzar textos. L’objectiu és analitzar la forma d’ensenyar a llegir i amb quins materials es fa.
- L’ús de la lectura per l’aprenentatge: un cop assolida la lectura, desenvolupar la capacitat d’usar-la com a eina d’accés a la informació, la descoberta i l’ampliació de coneixements,
- L’hàbit lector: desenvolupar l’hàbit de llegir i desvetllar els gustos personals per gaudir de la lectura.

Molt d'acord fins aquí. Però enlloc hem llegit cap esment al paper que hi poden desenvolupar les biblioteques escolars en aquest pla, ni cap referència a sumar esforços amb el programa Puntedu. No és una llàstima?
Som moltes les escoles que hem renovat les nostres biblioteques i que tenim confiança en el seu potencial com a impulsores de la lectura. Per a il·lustrar-ho us recomano aquest document en pdf. elaborat per l'especialista Glòria Durban:


En aquesta visió panoràmica de la gran família de biblioteques escolars, ens fa il·lusió trobar-hi ressenyades activitats i imatges de la nostra Biblioteca Estalella. Gràcies Glòria! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Com fer comentaris o aportacions:
1r. Escriviu el text del que vulgueu comunicar al requadre de sota.
2n. A "Escull una identitat", heu de dir qui sou. Per fer-ho, cliqueu el punt on diu Nom/URL i poseu el vostre nom.
3. I, finalment, cliqueu "Publica"
Avís: Per veure el vostre comentari publicat haureu d'esperar que sigui moderat per l'administradora del blog. Gràcies

Ir Arriba