Leo Lionni: aficions de petit, inspiració per a les obres de gran

En el repertori de contes de les classes de biblioteca de l'escola sempre hi ha algun llibre de Leo Lionni: "Neda -que-neda", "Frederick",... 
Preparant una entrada sobre aquest últim conte per a 2n. a Biblio-classes, he trobat un vídeo de l'editorial Random  Mondadori on Leo Lionni ens parla de perquè el protagonistes dels seus contes, quasi sempre són animals. És en anglès, però buscant també a la xarxa traduccions per aquí i per allà, descobreixo que en Lionni ens diu coses així:
De petit, se'm va permetre recopilar i reunir proves abundants, variades i sovint amb mala olor de la meva passió vehement per la natura (...) Els protagonistes dels meus contes són els mateixos ratolins, granotes, peixos espinosos, tortugues, cargols i papallones que molt de temps van viure a la meva habitació (...) Jo simplement faig una còpia de les imatges que van ser guardades en la meva memòria.

Millor que ho mireu i escolteu vosaltres mateixos en aquest vídeo. Alguns reconeixereu ben fàcilment la imatge final d'en Leo Lionni. A qui us recorda?


També podeu donar un tomb per l'espai de Leo Lionni que el web de l'Editorial Random Mondadori va preparar en motiu dels 100 anys del seu naixement. Val la pena!
I, anant a Biblio-classes, el blog que recull la programació de les classes de biblioteca de l'Escola Estalella , hi trobareu l'entrada sobre el conte "Frederick" que he preparat per als nens de 2n. de Primària, i la de 1r sobre el conte "Neda-que-neda ", amb activitats complementàries per als nens i nenes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Com fer comentaris o aportacions:
1r. Escriviu el text del que vulgueu comunicar al requadre de sota.
2n. A "Escull una identitat", heu de dir qui sou. Per fer-ho, cliqueu el punt on diu Nom/URL i poseu el vostre nom.
3. I, finalment, cliqueu "Publica"
Avís: Per veure el vostre comentari publicat haureu d'esperar que sigui moderat per l'administradora del blog. Gràcies

Ir Arriba